Recent, prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, a luat parte alături de ministrul de externe al României, Lazăr Comănescu, de guvernatorul regiunii Transcarpatia, Ghenadii Moskal și de reprezentanți ai autorităților locale maramureșene la inaugurarea Consulatului României la Solotvino.

Semnarea Acordului interguvernamental privind exonerarea de la plata taxei de viză pentru eliberarea vizelor de lungă ședere a avut loc în data de 6 mai. Tot atunci, s-au înmânat câteva permise de mic trafic locuitorilor din zonă.

Operaționalizarea Consulatului României la Solotvino va contribui la consolidarea relațiilor dintre România și Ucraina și la încurajarea contactelor dintre cetățenii de pe cele două maluri ale Tisei. Consulatul va facilita aplicarea Acordului de Mic Trafic la Frontieră dintre România și Ucraina, intrat în vigoare la 14 mai 2015, prin procesarea rapidă a cererilor și eliberarea promptă a permiselor de mic trafic la frontieră. Circumscripția consulară deservită de Consulatul României la Solotvino este Transcarpatia. Aproximativ 2 milioane de cetățeni români și ucraineni (câte 1 milion de fiecare parte) sunt potențiali beneficiari ai dispozițiilor acestui Acord.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet