Acţiunile poliţiştilor s-au desfăşurat atât pe drumurile publice din mediul urban cât şi pe cele din mediul rural iar bilanţul întocmit arată că în cele trei zile zeci de şoferi au rămas pietoni, cei mai mulţi pentru că au apăsat prea tare pedala de acceleraţie.

Astfel, pentru abaterile constatate vineri, sâmbătă şi duminică, poliţiştii rutieri au aplicat 529 de sancţiuni contravenţionale. 225 dintre acestea au fost aplicate şoferilor care au circulat cu viteză excesivă, 86 au fost aplicate pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 10 sancţiuni au fost aplicate pietonilor care şi-au pus viaţa în pericol traversând prin locuri nemarcate corespunzător sau pe culoarea roşie a semaforului electric.

În alte 180 de cazuri a fost aplicată sancţiunea avertismentului iar restul pentru nerespectarea priorităţii de trecere altor vehicule şi nerespectarea regulilor de depăşire. Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus reţinerea a 29 de permise de conducere şi retragerea a şase certificate de înmatriculare.

În alte şapte cazuri, în care au fost constatate infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și