Primul european răpus de coronavirus este Adriano Trevisan, un bărbat care a murit la 78 de ani, după ce a petrecut 10 zile într-un spital din Schiavonia, oraş situat în provincia Padova.

Conform ANSA, Adriano, fost proprietar al unei companii de construcţii, avea o soţie şi trei copii, a fost internat alături de o altă persoană care prezenta semne ale îmbolnăvirii cu coronavirus.

După 10 zile în spital, Adriano a murit, iar acum autorităţile italiene îi verifică pe toţi cei care au intrat în contact cu bărbatul de 78 de ani în ultimele zile.

Vor fi verificate inclusiv rudele lui Adriano, iar Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătăţii, a precizat că "alegem unul câte unul persoanele care au intrat în contact cu cei îmbolnăviţi cu coronavirus şi îi verificăm corespunzător. Credem că aceasta este cea mai eficientă variantă de a opri răspândirea virusului. Vrem să reasigurăm populaţia că suntem pregătiţi pentru o asemenea provocare şi i-am introdus în carantină pe toţi cei care au intrat în contact cu bolnavii de coronavirus".

Vorbim însă deja de zeci de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, majoritatea înregistrate în Lombardia, ceea ce a dus la trecerea în carantină a peste 50.000 de oameni, în special în provincia Lodi.

Sunt cazurile acelea care se învât în jurul bărbatului de 38 de ani considerat "pacientul zero" şi care a fost internat pe 19 februarie la Codogno.

Bărbatul respectiv s-a prezentat la spital cu simptome de gripă pe 18 februarie, dar a fost trimis acasă. A revenit la spital pe 19 februarie şi s-a decis internarea sa la Terapie Intensivă.

Bărbatul respectiv s-ar fi îmbolnăvit după o întâlnire cu un prieten care s-a întors din China pe 21 ianuarie. Culmea este că prietenul respectiv nu prezintă semne de îmbolnăvire, ceea ce înseamnă că ori nu este transmiţător ori s-a îmbolnăvit şi s-a recuperat, dezvoltând anticorpi.

Pentru a ne da seama de cât de gravă este situaţia, presa italiană susţine că doar pacientul de 38 de ani, internat în stare, a intrat în contact, de la primele semne ale îmbolnăvirii, cu 120 de colegi de muncă, 70 de medici şi membri ai unor unităţi spitaliceşti şi 80 de rude şi prieteni apropiaţi.

Din acest motiv, 10 localităţi cu peste 50.000 de oameni au fost trecute în carantină generală: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano.

Toate şcolile, instituţiile publice şi locurile în care oamenii s-ar putea aduna în număr mare au fost închise, iar oamenilor li s-a recomandat să nu iasă din casă. Mai mult, dacă dau semne de îmbolnăvire, aceştia ar trebui să cheme ambulanţa şi să nu meargă la spital pentru a răspândi virusul.

Şcolile din Cremona, oraş cu peste 70.000 de locuitori, au fost închise, considerându-se că cei mici sunt cei mai expuşi la îmbolnăvire.

În Milano şi Piacenza au fost stabilite două locaţii cu peste 180 de locuri disponibile pentru a găzdui persoanele îmbolnăvite şi care trebuie izolate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet