730.000 de elevi nu vor mai primi burse de merit

„In miezul nopții, Sorin Cîmpeanu își arată adevărata modalitate de a conduce Ministerul Educației, publicând în Monitorul Oficial ordinul prin care sunt precizate criteriile de acordare a burselor elevilor.

Fără consultare, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9,5”, se arată într-un mesaj transmis de Asociația Elevilor din Constanța, dar susținut și de alte asociații.

Aceasta a mai afirmat că 730.000 de elevi sunt practic încă 730.000 de tineri care vor pleca dezamăgiți din România: „Astfel, 730.000 de elevi din România rămân fără burse. Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Cîmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii 4 ani, 730.000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului”.

„Nu putem fi martori la acest „măcel” împotriva propriului viitor al României de aceea Asociațiile de Elevi din țară solicită Ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu, să se oprească din acest drum spre distrugerea educației”, se mai arată în comunicat.

Pe 7 octombrie, ministrul Sorin Cîmpeanu anunța că bursele de performanță vor crește, iar cele de merit se vor dubla.

Probleme și cu organizarea olimpiadelor

O veste bună, reluarea olimpiadelor și a concursurilor școlare după doi ani de pauză cauzată de pandemie, s-a transformat într-un scandal în Educație după ce un deputat USR a semnalat că olimpiadele la română, istorie şi engleză lipsesc din calendarul concursurilor pentru acest an şcolar.

„Câmpeanu este omul-foarfece pentru Educaţie! Domnul ministru mai scoate o bombă din ghiozdanul clanului liberal şi elimină olimpiadele la română, istorie şi engleză. Acest închipuit cu partidul lui care ridică de poză coliva lui I.G. Duca, mimând respectul faţă de istorie, anulează performanţa copiilor la o disciplină care ţine despre identitatea noastră ca popor”, scria duminică, pe Facebook, deputatul USR Filip Havârneanu.

Ulterior, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că olimpiada de limba de română și cea de istorie vor fi incluse în lista actualizată de Minister.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet