La data de 09 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Borșa au acționat pe raza localităților Baia Mare și Borșa pentru prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează operațiunile cu articole pirotehnice.

Doi bărbați din județul Suceava și o femeie din Baia Mare, sunt cercetați de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Bărbații au fost depistați pe raza localității Borșa. Unul dintre ei a fost oprit în trafic iar în urma controlului autoturismului polițiștii au găsit un bagaj în care se aflau 6000 de articole pirotehnice (minipetarde). Celălalt a fost surprins de polițiști în timp ce comercializa în piață petarde de diferite categorii.

La Baia Mare, polițiștii au constatat că angajata unei întreprinderi individuale deținea și avea expuse spre vânzare 1124 petarde.

De la cele trei persoane polițiștii au ridicat în vederea confiscării 8014 articole pirotehnice și au întocmit dosare penale în conformitate cu prevederilor Legii nr. 126/ 1995, privind nerespectarea regimului materiilor explozive.

Totodată, reamintim că, în conformitate cu legea mai sus menționată, orice operațiune cu materiale explozive sau articole pirotehnice de divertisment, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și