Dacă majoritatea vor să afle dacă se vor putea face nunți și botezuri de acum încolo, sunt și voci care cer reluarea examinărilor pentru obținerea permisului de conducere. Aceste examene nu se mai dau de aproape două luni de zile, iar cei care erau programați la traseu încep să își piardă răbdarea.

Peste 3000 de persoane, printre care și maramureșeni, au semnat o petiție online care va ajunge la factorii de decizie centrali, oamenii cerând mai exact reluarea examenelor de dobandire a permisului auto începand cu data de 18 mai.

“Obținerea permisului de conducere este o procedură îndelungată și fără amanarea lui. Propun reluarea cursurilor și examenelor în cazul indivizilor sănătoși, și cu luarea măsurilor de precauție necesare (măști, mănuși) deoarece mulți oameni pot fi puși în situații dificile în lipsa acestui act (viitorii transportatori, persoane care fac naveta până la locul de muncă etc). În cazul în care nu e posibilă reluarea lor în condițiile de până acum propunem o evaluare individuală la o dată și oră programată pentru a evita aglomerarea”, susțin inițiatorii acestei petiții.

“ De ce nu se redeschid examinările auto după 15 mai? Cum se redeschid saloanele de înfrumusețare dar nu și examenele auto? De ce nu spune nimeni nimic? Am strâns împreună cu foarte mulți oameni semnături pentru o petiție care să redeschidă examenele, suntem peste 3000 de oameni care am semnat și oamenii semnează în continuare”, spune Rareș.

“Eu am fost programat la traseu la finalul lunii martie și de atunci tot aștept să dau orașul. Nu mi se pare normal așa ceva, că oricum e aglomerație la examinările auto, amu a trebui să stau încă câteva luni. Dacă trebuie să purtăm măști și mănuși, om purta, dar vrem să dăm examinarea odată, ca să scap și să mă văd cu permisul luat”, adaugă Cătălin, unul din semnatarii acestei petiții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet