Profesorii, elevii și părinții cer Ministerului și ISJ Maramureș să găsească soluții alternative la tăierea unei clase din C.N. „Dragoș-Vodă”. O soluție posibilă ar fi diminuarea numărului de elevi / clasă, fapt ce nu ar mai necesita tăierea unei clase. Totodată, având în vedere că suntem în plină pandemie de coronavirus, clase cu mai puțini elevi (23-24 de elevi / clasă, nu peste 30 câți sunt acum) ar permite respectarea regulilor de distanțare fizică în clase și asigurarea unui învățământ de calitate net superioară, putându-se aplica principiul „învățământul centrat pe elev”.

Interesul ISJ Maramureș se pare că este să facă tăieri de cheltuieli în școli. Nu contează faptul că este afectată calitatea actului educațional și mulți profesori rămân șomeri, tăieri să fie!

Redăm mai jos scrisoarea deschisă. La baza articolului găsiți și link-ul la petiția online cuprinzând scrisoarea deschisă.

SCRISOARE DESCHISĂ

Către,

Ministerul Educației și Cercetării
ISJ Maramureș

Noi, profesori, părinți ai elevilor și elevi din cadrul Colegiului Național „Dragoș-Vodă” din Sighetu Marmației, având în vedere Legea nr. 185 din 20 august 2020 și Ordinul nr. 5.599 din 21 septembrie 2020, vă înaintăm prezenta Scrisoare deschisă prin care dorim să vă învederăm următoarele:

🔹 NU SUNTEM DE ACORD sub nici o formă cu măsura impusă de către Dvs., și anume de a tăia începând cu 1 septembrie 2021 o clasă de a IX-a, din cele șapte clase pe care le avem / nivel în prezent. Măsura impusă de Dvs ni se pare neproductivă, chiar abuzivă, atrăgând numeroase probleme în ceea ce privește accesul elevilor la o educație de calitate, stabilirea normelor didactice la nivel de unitate de învățământ, respectiv numeroase nemulțumiri din partea elevilor și părinților.

🔹 Vă solicităm să identificați soluții alternative la tăierea de clase, cum ar fi: reducerea numărului de elevi / clasă - astfel regulile de distanțare fizică impuse de pandemia de SARS CoV-2 să poată fi respectate cu mai mare ușurință; totodată, un număr mai mic de elevi / clasă (23-24 elevi) ar asigura pentru aceștia un învățământ net superior din punct de vedere al calității.

În speranța că veți da curs solicitării noastre, vă mulțumim anticipat!

Petiția on-line poate fi semnată la următorul link:

https://www.petitieonline.com/sustinem_pastrarea_numarului_de_clase_la_colegiul_national_dragos_voda

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și