„Autostrada Nordului, pentru judeţul Maramureş, ar fi un lucru extraordinar dacă s-ar realiza. Nu ştiu care sunt şansele ca acest drum să se şi realizeze efectiv. Tot ce ştiu este că noi, la şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, ca şi proiecte prioritare am prins drumul Baia Mare-Vaja. Sunt şanse mari ca să facem acest drum. Sunt sceptic în privinţa realizării Austostrăzii Nordului, dar dacă ar fi să fie gata acest drum atunci pentru noi, ca judeţ, dar şi pentru regiune, ar fi foarte bine. Susţin un astfel de demers, pentru că ne ajută pe toţi”, a declarat preşedintele CJ Maramureş.

De cealaltă parte, primarul localităţii Mireşu Mare, Virgil Prună este de părere că o astfel de investiţie ar fi mai mult decât necesară pentru localitatea pe care o conduce. Asta pentru că ar mai scoate Mireşu Mare din „înfundătură”.

„Normal că susţin o astfel de idee. Pentru noi ar fi ceva extraordinar să se facă această autostradă. Ştiu că în proiect a fost prins şi un pod peste Someş între Gârdani şi Mireşu Mare. O astfel de autostradă ar duce fără doar şi poate la dezvoltarea localităţii, ar atrage investitorii, s-ar crea locuri de muncă. Am fi legaţi de drumul european Baia Mare -Cluj şi celelalte”, a explicat primarul Virgil Prună.

Bani europeni pentru drumurile judeţene

Trebuie spus că în cadrul şedinţei Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest a fost adoptat un proiect strategic denumit „Transilvania Nord” care vizează infrastructura de drumuri judeţene propuse spre modernizare prin Programul Operaţional Regional 2014 2020 în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest. În cadrul acestui proiect, potrivit declaraţiilor făcute de către preşedintele CJ Maramures, judeţul Maramureş va beneficia de reabilitarea a 108,051 km de drum judeţean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet