"Putin vrea să meargă mai departe. El vrea toată Europa", afirmă Poroșenko în interviul menționat, potrivit LeFigaro.fr, adăugând că întregul continent european se află sub amenințarea Kremlinului.

Finlanda și țările baltice ar putea fi următoarele ținte ale președintelui rus, susține în continuare liderul de la Kiev, subliniind că în estul Ucrainei este vorba "nu numai de o luptă pentru integritatea și independența țării, ci și pentru democrație, pentru libertatea și securitatea întregului continent european".

În context, Petro Poroșenko face apel la occidentali să aibă în vedere această situație, solicitând între altele crearea unei forțe de menținere a păcii în estul Ucrainei pentru supravegherea respectării regimului de încetare a focului, instituit în februarie în urma acordurilor de pace de la Minsk.

Declarațiile șefului statului ucrainean intervin în contextul intensificării, în ultimele zile, a confruntărilor în estul Ucrainei dintre forțele Kievului și separatiștii proruși, confruntări soldate, de la declanșarea lor în aprilie 2014, cu peste 6.800 de morți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și