Azi dimineață, în jurul orei 06.00, pe timpul unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial PF Maramureș au oprit în trafic pentru control, pe DN 18, pe raza localității Petrova, un microbuz marca Iveco aparținând unei societăți de transport in care se aflau mai multe persoane.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autovehiculului, în compartimentul pentru bagaje au fost observate mai multe geamantane care conțineau țigări de proveniență ucraineană. Pe timpul verificărilor asupra persoanelor din microbuz, un pasager al autovehiculului s-a sustras controlului și a fugit în zona împădurită din apropiere.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar bărbatul nu s-a supus, fapt pentru care un polițist de frontieră a executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată persoana în cauză nu s-a oprit.

S-au dispus măsuri de cercetare și monitorizarea a zonei, în vederea identificării și reținerii persoanei respective.

În urma inventarierii țigărilor din geamantane, a rezultat cantitatea de 3.980 de pachete cu țigări, de diferite mărci, în valoare de 46.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Ieri, 27 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului - I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost demarată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 23.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Valea Vișeului, jud. Maramureș, mai multe persoane care transportau colete voluminoase. La observarea lucrătorilor noștri, bărbații au abandonat baxurile și au fugit pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.840 pachete de țigări marca Compliment, în valoare de 45.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și