„Nu putem să scăpăm de dânsul. Este particular, să meargă să profeseze acolo. Să ne lase în pace, să ne trimiteți un medic veterinar tânăr, care să facă treabă la noi în comună! Avem probleme cu el din toate punctele de vedere. Am făcut atâtea sesizări la DSVSA și nimeni nu ia nicio măsură. Am să vin cu cetățenii din comună și la Prefectură, peste tot, ca să rezolvam această problemă. O venit control de la DSVSA, au găsit probleme și nu se poate scăpa de el? , a spus primarul din Petrova, Ioan Petrovai.

El a declarat, pentru Infomm.ro: Doctorul are o vârstă. Noi nu avem treaba lui, să profeseze particular dacă vrea, dar să ne lase în pace. Clădirea unde profesează e a statului român. Arată într-un hal fără de hal, nici geamuri nu are. Nu a făcut nimic acolo de când profesează aici, de ani buni. Oamenii au făcut proiecte, pe care le-au pierdut din cauza lui. Că a încurcat animalele și din alea. Colegiul Medicilor veterinari, de care vorbea directorul adjunct de la DSVSA, e format din medici veterinari pensionați, care trag focul la oala lor. Oricum, oamenii sunt deciși, dacă nu se schimbă nimic, să vină în Baia Mare. Nu au de ales”.

„Cunosc foarte bine problema de acolo. Dar aș vrea să se știe că activitățile sanitare-veterinare obligatorii care sunt plătite de către statul român sunt cele din programul strategic. În rest, medicina de liberă practică nu mai este apanajul DSV. DSV verifică doar dacă execută sau nu acele acțiuni, dacă sunt reclamații sau probleme. Acele acțiuni sunt gestionate de către colegiul medicilor veterinari. Faptul că s-a prelungit în 2014 cu șapte ani și jumătate contractul de concesiune a fost decizia luată de către colegiul național. Nu este vina nimănui din DSVSA că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Colegul nostru își face treaba. A câștigat procesul cu Primăria, are decizie irevocabilă. Au fost amenzi, dar pe programul strategic medicul își face treaba”, a fost răspunsul dat de către Vasile Pop, director adjunct al DSVSA Maramureș.

Medicul veterinar din Petrova nu a putut fi contactat . Așteptăm și opinia sa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și