În timp ce candidații spun că este din ce în ce mai greu să găsești un loc de muncă disponibil, angajatorii au crescut pretențiile, iar unii oferă salarii mici și beneficii mai puține.

Iulia Drăghici coordonează de acasă departamentul de resurse umane al unei companii de IT din 13 martie.

Iulia Drăghici, manager de resurse umane: „Noi suntem în jur de 15 persoane care lucrăm de acasă. Pentru noi a fost ușoară tranziția asta, fiind o firmă de IT. Situația asta ne-a adus în punctul de a renunța la punctul de lucru, la sediul nostru, așa că noi considerăm că cel puțin până la sfârșitul anului cu siguranță vom lucra de acasă și o să vedem cum va fi situația și la anul.”

Sunt tot mai mulți români care vor să muncească de acasă printre cei care vor să își schimbe domeniul de activitate.

Potrivit unei platforme de recrutare online, în august căutările pentru un astfel de job au trecut de 100.000, cu 34% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. În transporturi, inginerie, contabilitate și resurse umane au fost disponibile cele mai multe locuri de muncă.

Corina Diaconu, manager al unei agenții de recrutare: „În funcție de cerințele postului pentru care se recrutează, e posibil să existe așteptări în plus față de perioada de dinainte, poate o disponibilitate mai mare la program prelungit, anumite competențe de lucru cu platformele online”.

Acest lucru a fost observat și de către candidați, care în primul rând au spus că numărul locurilor de muncă a scăzut și că a devenit din ce în ce mai greu să obții unul. În plus, 40% dintre aceștia au remarcat că angajatorii oferă salarii mai mici și mai puține beneficii ca înainte de pandemie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și