Ieri, 18 noiembrie, la ora 15.20, poliţia a fost sesizată că pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane. La faţa locului, poliţiştii au constatat că un bărbat de 39 de ani din Ocna Şugatag, care conducea un autobuz pe strada Avram Iancu din municipiu, a surprins şi accidentat un pieton, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma impactului, pietonul, în vârstă de 59 de ani, a fost rănit şi transportat la Spitalul din Sighetu Marmaţiei, unde a rămas internat pentru îngrijiri medicale.

În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că bărbatul care a traversat neregulamentar avea o concentraţie mare de alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii reamintesc pietonilor că traversarea neregulamentară şi neasigurarea corespunzătoare poate cauza evenimente rutiere cu consecinţe dintre cele mai grave. Conform statisticii, una din 620 de traversări neregulamentare este fatală.

La nivelul judeţului, pe tot parcursul acestei săptămâni, au fost întreprinse acţiuni pentru prevenirea şi combaterea acestui gen de evenimente rutiere. Ieri, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare şi cei din cadrul Poliţiei Oraşului Ulmeni, împreună cu cei din cadrul Secţiei 3 Fărcaşa, au aplicat pietonilor indisciplinaţi şi şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 22 000 de lei, şi au reţinut nouă permise de conducere.

Citește și

loading...