Verificările efectuate au relevat că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind surprins şi accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani din Borşa.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, iar pietonul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul accidentat nu a necesitat internarea.

În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a evita producerea de evenimente rutiere soldate cu vătămarea corporală a pietonilor, poliţiştii maramureşeni recomandă conducătorilor auto ca, în apropierea trecerilor pentru pietoni, să manifeste prudenţă şi să reducă viteza de deplasare astfel încât să poată opri în condiţii de siguranţă în situaţia în care observă pietoni angajaţi în traversarea drumului.

Ieri, la ora 11:50, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un accident de circulaţie produs pe bulevardul Unirii din municipiu. Un bărbat de 31 de ani, din Ardusat, care a condus un autoturism, a surprins şi accidentat un pieton care traversa bulevardul regulamentar, pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.

Pietonul, băimărean în vârstă de 58 ani, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Pietonul a fost de asemenea testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continua sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi:

- să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor “Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora;
- să aştepte sosirea autobuzului pe trotuar sau pe refugiile special amenajate;
- după coborârea din mijloacele de transport public să nu traverseze prin faţa sau prin spatele acestora, ci după plecarea lor din staţie, prin locurile rezervate trecerii;
- înainte de a traversa prin locurile permise, să se asigure că în acel moment nu se apropie vehicule sau conducătorii acestora au sesizat intenţia lor şi au oprit pentru a le acorda prioritate de trecere;
- să nu pună conducătorii de autovehicule în situaţia de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate;
- să nu prelungească timpul de traversare sau să se oprească fără motiv pe trecerile pentru pietoni;
- să nu traverseze strecurându-se printre autovehiculele parcate în apropierea bordurii sau trotuarului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și