hiar dacă 40% dintre accidentele din Bucureşti au loc în parcare, pietonii reprezintă o adevărată provocare pentru şoferi în timpul deplasărilor în oraş.
Potrivit unui studiu realizat de Ford în 10 ţări europene, tinerii pietoni români sunt printre cei mai indisciplinaţi în trafic: 83% dintre aceştia folosesc telefonul mobil în timp ce traversează strada, iar 79% dintre ei continuă să vorbească la telefon chiar şi în momentul în care se angajează într-o traversare.

La fel de periculoşi sunt şi cei 46% dintre romani care ascultă muzică în timpul traversării, ceea ce înseamnă că există şanse mari să nu audă maşinile care se îndreaptă spre ei.

"Una este să mergi pe trotuar cu căştile pe urechi ascultând muzică, dar este extrem de periculos să traversezi strada în timp ce scrii mesaje, te joci sau navighezi pe internet", a explicat Jim Graham, managerul programului Ford Driving Skills for Life.

La nivelul celor 10 ţări participante la studiu, datele au revelat că 57% dintre tinerii pietonii europeni folosesc telefonul în timp ce traversează strada, iar 47% dintre ei se află într-o conversaţie. De asemenea, 22% dintre participanţii la studiu au recunoscut că au suferit sau au fost foarte aproape să sufere un accident în timp ce foloseau telefonul mpobil în timpul traversării.

"Accidentele fatale cu pietoni au parte de cea mai mare creştere, motiv pentru care este vital ca şoferii să fie conştienţi de prezenţa pietonilor atunci când călătoresc", afirmă Sarah Sillars, CEO-ul institutului Advanced Motorists din Marea Britanie.

Studiul a fost realizat pe 10.022 de adulţi din Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Olanda, România, Spania, Turcia şi Marea Britanie. Datele oficiale arată că 65.000 de pietoni şi-au pierdut viaţa pe drumurile europene intre 2003-2013.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și