În fapt, în seara zilei de 16 ianuarie a.c., la ora 19:30, în timp ce se afla în staționare pe raza localității Strâmtura, Florea Mihai a fost abordat de către un echipaj al Poliției de frontieră aparținând ITPF Sighetu Marmației, echipaj format din opt polițiști de frontieră.

Maramureșeanul arată în plângerea depusă că doi dintre polițiști i s-au adresat în mod jignitor și l-au amenințat pe acesta cu bătaia, spunându-i că este suspect că deține în mașină marijuana. Simțindu-se amenințat, atât el cât și familia acestuia care se afla în mașină, Florea Mihai a format de pe telefon numărul unic de urgență 112, pentru a chema un echipaj de Poliție și să se plângă legat de modul de intervenție al frontieriștilor.

Văzând acestea, un polițist de frontieră din cadrul echipajului, numit Mihai Dzidzac, i-a sumls lui Florea Mihai telefonul din mână, l-a înjurat și i-a aplicat mai multe lovituri peste față cu bastonul. Ceilalți membri ai echipajului au asistat pasiv la scenele de violență, potrivit faptelor descrise în plângere. Când Florea Mihai i-a spus polițistului că va depune plângere la procuratură, polițistul violent i-a replicat că nu are decât, deoarece dânsul se află în relație de strânsă prietenie cu procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești și că nu i se va întâmpla nimic. Mai mult, înfuriat de afirmația lui Florea Mihai, acesta i-a aplicat în continuare alte lovituri, apoi l-a luat pe sus din mașină și l-a transportat la Spitalul municipal Sighet pentru a fi verificat, în calitate de șofer, dacă este băut sau nu (deși autoturismul se afla în staționare. Conform datelor aflate de Sighet 247, șoferul nu era băut - n.r.). În timp ce a fost luat pe sus, autoturismul său a fost avariat: parbriz fisurat, spoiler față dreapta crăpat și alte elemente deteriorate.

După ce s-au prelevat probele biologice la Spital, Florea Mihai a fost dus cu duba Frontierei la sediul ITPF Sighet, fiind lovit în continuare în dubă și amenințat că dacă va face plângere va primi astfel de bătăi foarte des. Florea Mihai a fost ținut la declarații la sediul ITPF Sighet până la ora 5 dimineața. În cadrul anchetei, parcă desprinsă din era stalinistă, sub amenințarea bătăii și închiderii în beci „unde va vedea el ce este bătaia”, Florea Mihai a fost obligat să semneze o declarație pe care nici nu a avut voie să o citească. Florea Mihai mai arată că ar fi fost preluat la anchetă de către ofițerul Ardelean Sorin, care l-a amenințat cu bătaia să semneze o declarație (în care nici nu știa ce scrie - n.r.), acesta semnând de frică să nu mai fie bătut.

După ce a semnat declarația, lui Mihai Florea i s-au mai adresat diverse injurii și amenințări, așa ca să se învețe minte, și a fost eliberat.

Plângerea împotriva polițiștilor de frontieră a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești în data de 21 ianuarie a.c.

Sighet 247 așteaptă un punct de vedere cu privire la aceste acuzații grave care se aduc unor angajați ai Instituției, acuze, care dacă se adeveresc, ridică serioase semne de întrebare cu privire la încrederea și profesionalismul unor lucrători ai acesteia. Imediat ce se va primi un punct de vedere al ITPF Sighet, acesta va fi publicat la prezentul articol.

Menționăm că nu este pentru prima dată când ITPF Sighet se află în astfel de situații, acuzații cu privire la agresiuni săvârșite de către polițiștii de frontieră existând și în trecut.

Punct de vedere al ITPF Sighet, remis redacției în dimineața zilei de 7 februarie a.c.:

„În referire la aspectele sesizate de dumneavoastră, vă informăm următoarele:

În data de 16 ianuarie 2019, în jurul orei 21.00, pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș a oprit, pe raza localității Strâmtura, in vederea legitimării trei persoane domiciliate pe raza județului Maramureș.

În momentul în care polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea acestora, persoanele în cauză au devenit agitate, fapt pentru care au fost efectuate controale asupra acestora.

Cu această ocazie, asupra unuia dintre ei a fost descoperită cantitatea de 2 grame de substanță vegetală de culoare verde (posibil canabis).

Având în vederea situația constatată, cazul a fost preluat de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, care continuă cercetările.

De asemenea, conducerea inspectoratului a dispus verificări cu privire la aspectele semnalate de dumneavoastră în articolul de presă”, se încheie comunicatul ITPF Sighet.

Mai jos puteți urmări plângerea penală depusă de domnul Florea Mihai pe numele celor doi polițiști de frontieră:

Plângere împotriva a doi polițiști de frontieră pentru purtare și cercetare abuzivă, lovire și distrugere

Plângere împotriva a doi polițiști de frontieră pentru purtare și cercetare abuzivă, lovire și distrugere

Plângere împotriva a doi polițiști de frontieră pentru purtare și cercetare abuzivă, lovire și distrugere

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet