"Urmare a apariţiei în spaţiul online a unei înregistrări realizate într-un centru de plasament din Voluntari, Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii face următoarele precizări: ANDPDCA s-a autosesizat cu privire la imaginile apărute în mediul online şi a trimis de urgenţă o echipă a Corpului de Control pentru a verifica situaţia exactă. Imaginile nu au fost înregistrate astăzi, incidentul este consemnat în raportul de tură în data de 20 decembrie, fără menţiuni legate de intervenţia angajaţilor.

În paralel, conducerea ANDPDCA a înaintat, prin Serviciul Juridic, o plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov cu privire la faptele semnalate de înregistrarea video", se arată într-un comunicat al autorităţii transmis, marţi.

Potrivit sursei citate, la solicitarea ANDPDCA, conducerea DGASPC Ilfov face propria verificare şi a demarat cercetarea disciplinară cu privire la angajaţii implicaţi.

"Orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecţie va fi sancţionată conform legii", adaugă ANDPDCA.

Imagini de groază într-un centru de plasament din Voluntari, acolo unde un copil a fost bătut şi ameninţat cu "Salvarea" chiar de cei care ar fi trebuit să aibă grijă de el, pentru simplul motiv că sărea în pat.

"În acest moment a plecat o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA la Centrul de plasament din Orașul Voluntari, unde în urmă cu scurt timp au avut loc aceste fapte îngrozitoare.

Vreau să spun doar atât: orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii.

Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de ”a sări pe saltea”. Educatoarea care amenință copilul cu ”salvarea” și paznicul care îl agresează fizic nu NU AU CE SĂ CAUTE ÎN SISTEMUL DE PROTECȚIE A COPILULUI." a scris, marți, Maria Mădălina Turza, preşedintele Autorităţii Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), într-o postare pe Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și