Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a precizat, joi, că IPS Teodosie nu este responsabil de păstrarea distanţării fizice şi de purtarea măştilor de protecţie de către participanţii la evenimente religioase.

"Referitor la plângerea penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, pentru slujba de Bobotează, Arhiepiscopia Tomisului consideră plângerea penală neîntemeiată deoarece: 1. Conform legislaţiei, pelerinajele şi procesiunile religioase sunt permise. 2. La eveniment au fost prezenţi poliţişti şi jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare. 3. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanţei fizice sau a purtării măştii din partea participanţilor la slujbă, aceste responsabilităţi fiind ale fiecărui participant în parte", a transmis reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

Referitor la plângerea penală formulată la IPJ, cercetările în acest caz vor fi continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Mii de persoane au participat, miercuri, la ceremonialurile religioase organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de Bobotează, în portul turistic din Constanţa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și