Fără doar şi poate, anul 2017 ar urma să aducă lucrări importante la DN 18 Moisei – Cârlibaba, respectiv finalizarea drumului naţional care leagă Baia Sprie de Sighetu Marmaţiei. Tot în 2017 ar urma să vedem finalizat proiectul deşeurilor de la Fărcaşa. Iar tot anul acesta maramureşenii ar urma să poată zbura spre ţări din Europa cu avionul direct din Tăuţii Măgherăuş, pentru că se vor finalize lucrările la Aeroportul Internaţional Baia Mare.

Prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Lupuţ a vorbit, pentru Glasul Maramureşului, de proiectele mari ale anului: “Priorităţile la nivelul judeţului sunt aceste proiecte mari deosebit de importante pentru judeţ. Avem proiectele de infrastructură rutieră care sunt în derulare, care trebuie susţinute şi promovate pentru a putea fi finalizate. Vorbim despre proiecte de infrastructură rutieră, infrastructură transfrontalieră, obiective turistice mari, proiecte culturale, toate acestea ajutând la dezvoltarea judeţului. Faptul că vom avea drumuri, dar şi mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina nu poate decât să facă bine judeţului”.

“Anul 2017 îl începem cu DN 18, finalizăm DN 18 Baia Sprie-Sighet, continuăm Moisei – Cârlibaba, sperăm să pornim DN 18 B Baia Mare – Târgu Lăpuş, dar şi DN 17C. Apoi, Consiliul Judeţean a demarat proiectul Drumului Nordului. Mi-aş dori să începem demersurile pentru Valea Izei. Îmi doresc în 2017 să deschidem măcar un punct de trecere a frontierei cu Ucraina. Vrem un punct de trecere a frontierei rutier între Piatra şi Teceu, localităţi care ţin de Remeţi şi Ucraina. Ar fi cea mai scurtă şi rapidă realizare. Vrem anul care vine să avem podul peste Tisa. Şi astea sunt doar proiectele mari ale noastre, la care se adaugă proiectele mai mici, dar la fel de importante”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Anul 2017 se anunţă a fi unul agitat din cauza parcării pentru TIR-uri care ar urma să se facă la Berbeşti. Anul 2016 a adus proteste serioase din partea localnicilor de aici vizavi de această parcare, iar autorităţile au amânat rezolvarea problemei pe anul 2017. Lupuţ este conştient că problema va trebui cumva rezolvată, dar cum, nu ştie nimeni încă. Să fie toată lumea mulţumită. Va fi destul de greu, mai ales că CNADR a anunţat că nu se poate face relocarea acestei parcări sub nicio formă.

“Nu este singura parcare pe care o avem cu probleme. Mai avem şi parcarea de pe Prislop, iar eu personal susţin ideea amenajării acesteia în vârful Pasului Prislop, nu unde se doreşte acum. Vom vedea anul viitor cum vom rezolva aceste probleme”, a concluzionat Lupuţ.

Vă reamintim că autorităţile judeţene au luat în discuţie pe final de 2016 situația unor puncte de trecere a frontierei româno-ucrainene din zona județului Maramureș, respectiv Poienile de sub Munte – Shybene, Sighetu Marmației – Bila Tserkva (Biserica Albă), Câmpulung la Tisa – Teresva.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet