"Toate persoanele care au intrat în contact cu respectivul plic au fost consultate de către un echipaj medical sosit la faţa locului. Probele ridicate urmează să fie supuse unei expertize criminalistice de specialitate. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de produse sau substanţe toxice", a precizat Florina Meteş.

De asemenea, Tribunalul Maramureş a informat printr-un comunicat de presă că activitatea instituţiei a fost întreruptă aproape două ore.

"Aducem la cunoştinţa opiniei publice că în cursul zilei de astăzi (...), accesul în sediul Palatului Justiţiei a fost restricţionat iar şedinţele de judecată au fost suspendate. Aceste măsuri au fost dispuse în scop preventiv, în contextul în care, la Oficiul Poştal situat în incinta Tribunalului Maramureş, s-a primit un plic al cărui conţinut a ridicat suspiciuni. Ulterior (...) activitatea instanţei a fost reluată fără incidente", precizează comunicatul instituţiei.

Acţiunea la faţa locului a fost derulată de poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei de la Serviciul Criminalistic, alături de echipa de decontaminare din cadrul ISU Maramureş şi de grupa pirotehnică a SRI Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și