Anul 2015 reprezintă un adevărat dezastru în ceea ce privește infrastructura rutieră, fiind cel mai slab an de dupa 2008 la capitolul deschideri de autostrăzi.

Doar 10 kilometri între Pecica și Arad au avut ca termen sigur de finalizare anul curent, în privința celorlalte lucrări nimeni nu are un raspuns clar referitor la data terminării lor.

Având în vedere că în cei 3 ani de guvernare, la Ministerul Transporturilor s-au perindat nu mai puțin de 5 miniștri care nu au facut altceva decat sa taie panglici și deseneze șosele pe hârtie, nu ne surprinde situația dezastruoasă în care se află drumurile din România.

Avem de-aface cu o guvernare iresponsabilă ce nu conștientizează importanța infrastructurii rutiere pentru economia unui stat. Avertismentul asupra acesui fapt vine din partea Renault, producătorul de autoturisme amenințând că va închide uzinele Dacia de la Mioveni dacă în următorii ani nu se va construi autostrada Pitești-Sibiu.
Cu toate astea, nepăsarea guvernului este de neclintit, faptul că mii de oameni și-ar putea pierde locurile de munca nu este o prioritate pentru Ponta și ai săi colegi.

Pe lângă aceste neajunsuri, referitor la prețul carburanților, românii sunt vitrejiți încă o dată de soartă, sau poate de indiferența celor ce conduc țara.Spun asta întrucât prețurile pentru litrul de motorină sau benzină sunt mai mari decât în state precum Spania ori Austria, locuri unde populația se bucură de venituri mult mai mari.

Dacă tot nu avem autostrăzi, combustibilul e scump iar salariile sunt mici, ne întrebam unde se duc contribuțiile cetățeniilor ajunse la bugetul național?

Reprezentând interesele oamenilor, Partidul Mișcarea Populară îi cere premierului Victor Ponta cât și coaliției de guvernare PSD-UNPR să-și respecte promisiunile și să vină cu fapte concrete, nu doar cu schițe și desene. Nu suntem la ora de desen să ne jucăm de-a țara, unde dacă ai greșit poți șterge cu radiera și să o iei de la capăt, așa cum își închipuie actualii guvernanți că se poate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și