În concret, se dorește modificarea Art. 7 alin 1 din Legea Educației Naționale, prin interzicerea desfășurării evenimentelor de natură politică în cadrul campusurilor studențești.

Dacă până în momentul de față legea prevede ca fiind nelegale doar activitățiile cu un caracter politic în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, deputații Partidului Social Democrat vor să le introducă în sfera ilicitului și pe cele din cadrul campusurilor aferente unităților de învățământ.

Consider această inițiativă ca fiind una aberantă și sfidătoare la adresa studenților, putând spune că PSD încearcă o încălcare a dreptului la informare.

Căminele reprezintă un spațiu locativ, făcând parte din viața privată a tinerilor și nu li se poate interzice participarea la activități cu un caracter politic.

Partidele politice nu sunt asociații interzise de lege, ba dimpotrivă ele îndeplinesc un scop garantat de Constituție, promovând valorile și interesele naționale, pluralismul politic si contribuie de asemenea la formarea opiniei publice.

Știm cu toții că în statele puternic dezvoltate, cu o democrație consolidată, studenții sunt direct implicați în campaniile electorale iar oamenii politici își prezintă candidatura și mesajul politic tocmai in aceste campusuri, spunându-le totodata despre importanța participării la vot si necesitatea implicării lor în viața politică.

De ce oare în România se încearca tocmai contrariul, nedorindu-se educarea tinerilor in spiritul democrației ? Răspunsul este unul singur, frica social-democraților de pierderea alegerilor din 2016 pe fondul unei prezențe semnificative la vot a tinerilor, cunoscându-se de altfel că opțiunea lor politică nu va fi PSD.

Partidul Mișcarea Populară susține implicarea generației tinere în politică ,consideră că doar prin ei se va reuși schimbarea actualei clase politice și invită să se alăture acestei cauze pe toți cei care cred intr-o politică făcută de tineri și pentru tineri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și