Organizația Partidului Mișcarea Populară Diaspora este împotriva acestei fuziuni și cere conducerii PMP să ia măsuri urgente și cei responsabili de această trădare să fie trași la răspundere.

Declarația și comunicatul președintelui interimar PMP diaspora, domnul Ion Popescu, după o ședință cu organizatia PMP diaspora este:

,,Diaspora, 12/11/2021
COMUNICAT

ORGANIZATIA DIASPORA ESTE ÎMPOTRIVA FUZIUNII CU PNL

În urma știrilor vehiculate de presă cu privire la existența unor discuții care au ca subiect o eventuala fuziune între Partidul Mișcarea Populară și Partidul Național Liberal, Organizația Diaspora a Partidului Mișcarea Populară comunică următoarele: Ne împotrivim în mod ferm și unanim la o eventuală fuziune a Partidului Mișcarea Populară cu Partidul Național Liberal. Facem acest lucru din mai multe considerente.

Acestea sunt următoarele:

– Partidul Mișcarea Populară este o entitate de membri cu drepturi egale. În orice partid politic dintr-o țară membră a Uniunii Europene, doar la Moscova sau în Bielorusia este diferit, membrii partidului sunt consultați în momentul în care există discuții care pun în cauză însăși existența partidului din care fac parte. Membrii Partidului Mișcarea Populară nu au fost consultati deloc pe baza acestui subiect privind fuziunea, ceea ce lasă de înțeles că cei care negociază o asemenea mișcare politică, negociază de fapt obținerea unor câștiguri strict personale chiar dacă acest lucru provoacă dispariția Partidului Mișcarea Populară. Aceste persoane nu reprezintă totalitatea membrilor acestui partid pe care îi trădează negociind în secret obținerea unor foloase personale. Nu putem spune decât : NU ÎN NUMELE NOSTRU ! RUSINE VOUĂ !

– În haosul de pe scena politică din România, la momentul actual, Partidul Mișcarea Populară reprezintă singura alternativă credibilă care se opune intereselor meschine negociate între PNL, PSD și UDMR, interese negociate nu în avantajul românilor ci pentru împărțirea fondurilor europene din PNRR. Toate aceste discuții dintre cele trei formațiuni politice seamănă mai degrabă cu o întâlnire între hoți, care discută cum să își împartă bunurile și banii furați din gospodăriile oamenilor. La acest târg între hoți s-au invitat și câțiva flămânzi din Partidul Mișcarea Populară care speră ca punând plocon propriul partid vor obține câteva firimituri căzute de la masa marilor hoți.

– Ne împotrivim unei eventuale fuziuni deoarece Partidul Național Liberal aflat la guvernare, dar și celelalte două partide aflate în negocieri la împărțirea ciolanului, au demonstrat că nu doresc o viață mai bună pentru români ci prăduirea banului public din care arunca o lețcaie catātenilor pentru a le lua ochii. PNL a demonstrat că este incapabil să reducă efectele pandemiei de Covid 19 iar discuțiile lor despre împărțirea ciolanului în timp ce românii mor cu sutele prin spitale, toate aceste discuții seamănă cu un dans macabru pe sicriul celor secerati de pandemie. Sustinem în totalitate poziția tuturor membrilor, care se opun acestui gest deliberat de vânzare a partidului de către unele persoane care încă nu au înțeles ca PMP nu sunt ei, ci noi, membrii. Membrii aceia cărora încercati sa le băgați pumnul în gura crezând ca vă vor urma precum oile. Vă înșelați amarnic. Fără membrii Partidului Mișcarea Populara negociați doar în nume propriu. Nu în numele nostru ! PMP suntem NOI !

În numele întregii Organizații Diaspora și a tuturor reprezentantilor acesteia!
Ion Popescu Fondator și Presedinte interimar al PMP Diaspora”

Președintele PMP Cristian Diaconescu neagă orice fuziune cu PNL, potrivit Mediafax

I. M Godenca pentru diasporaunita.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și