„Au început să apară primii pacienţi cu boli specifice sezonului rece: răceli şi viroze respiratorii, mai mult în rândul copiilor. Poate şi începerea şcolii a dus la acest lucru. La internări ne descurcăm, pentru că avem şi spitalizare de zi şi încercăm să gestionăm cât mai eficient cazurile care ajung la noi, astfel încât toată lumea să beneficieze de servicii medicale. Secţiile sunt aglomerate, dar încă nu vorbim de un grad de ocupare maxim al paturilor. Peste tot mai avem câte un pat, două sau trei libere”, a declarat Gabriela Hofer, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare.

Peste 50 de maramureşeni internaţi cu pneumonie

Dacă în anii precedenţi se înregistrau şi cazuri de „abandon” al copiilor în spital, care erau internaţi singuri şi părinţii „uitau” să-i mai ia acasă, anul acesta nu s-au înregistrat astfel de incidente, nici odată cu răcirea vremii.

„Copiii sunt internaţi cu părinţii, cei mici, iar cei mai mari sunt internaţi singuri. Acum nu vorbim de cazuri de abandon în spital a copiilor. Chiar dacă sunt din familii mai sărace, sunt cazuri sociale, am văzut că familia îi îngrijeşte, vine să-i viziteze, îi ia acasă când se fac bine. Încă nu am avut astfel de situaţii, vom vedea ce va fi la iarnă”, a concluzionat Gabriela Hofer.

Conform datelor statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, în această perioadă, într-o săptămână, s-au înregistrat 16 internări în spital, în rândul pacienţilor cu viroze respiratorii. De asemenea, 219 maramureşeni au fost depistaţi cu pneumonie, iar dintre aceştia 54 au fost internaţi în spital. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces din această cauză.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet