Ultimele modificari ale statutului i-ar putea afecta si pe alti liberali maramureseni, insa in privinta acestora parerile sunt impartite. Conform statutului, cei care vor fi condamnati in prima instanta vor fi suspendati din calitatea de membru de partid, iar cei condamnati definitiv vor fi exclusi din partid.

Dintre numele mai sonore care ar putea fi afectate sunt Cristian Anghel, consilierul judetean Gheorghe Marian si Gheorghe Stan, primarul din Sapanta, toti cu condamnari definitive. Acestia din urma sustin ca prevederile statutului nu retroactiveaza, iar modificarile nu li se aplica.

“Nu ma priveste. Statutul nu se aplica retroactiv. Asta se intampla cu orice lege. De altfel, in 14 octombrie, anul trecut, pentru mine a expriat si interdictia de a candida”, a declarat Cristian Anghel. Fostul primar baimarean a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare.

Conform altor liberali, modificarile statutului au o arie mai larga de aplicare, ele dorind sa duca la o epurare politica in PNL. Pana la luarea unei decizii in privinta aplicarii noilor sanctiuni, cei in cauza raman membri PNL.

Modificarea statutului liberal a fost adoptata in cadrul Consiliului National al PNL, in cursul zilei de sambata.

Gurile rele spun că în urma acestei decizii jubilează atât foștii membrii PDL, acoperiți acum de sigla PNL, dar și liberalii (mai vechi sau mai noi) din partid. Se zice că la nivel de județ poziția sa ar fi vânată de deputatul de Baia Mare, Mircea Dolha, în timp ce în Sighet, organizația oscilează între două nume pregătite să preia filiala: Șuștic sau Vasile Mih. În aceste condiții, este de așteptat ca Ovidiu Nemeș să facă un gest de onoare și să-și depună singur demisia, fără a aștepta excluderea, iar dacă justiția va fi de partea lui, se poate gândi la o revenire, ulterior.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și