Vineri, PNL va decide atât în Biroul Politic, cât și în Delegația Permanentă remanierea mai multor miniștri liberali.

În primul rând, PNL trebuie să desemneze un ministru de Interne, după demisia liberalului Radu Stroe, în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni. Numele posibililor înlocuitori ai lui Stroe vehiculate imediat după demisia acestuia nu mai sunt de actualitate. George Scutaru sau Teodor Atanasiu nu vor fi miniștri de Interne, susțin sursele din PNL.

În cărți pentru portofoliul Internelor se află Mircea Roșca, dar mai ales Sorin Frunzăverde și Klaus Iohannis.

O plecare aproape sigură din Guvern este cea a vicepremierului Daniel Chițoiu. Acesta are o susținere minimă în PNL iar o eventuală rămânere în Executiv s-ar datora exclusiv aprecierii de care se bucură din partea premierului Ponta.

În opinia liberalilor, un bun vicepremier ar fi Klaus Iohannis, care ar putea ocupa acest post din postura de șef la Interne.

Varianta avansată pentru Ministerul de Finanțe este mutarea ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, la Finanțe, urmând ca portofoliul eliberat să-i revină lui Cristian Bușoi, în prezent șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Incertă este și situația de la Ministerul Muncii. Schimbarea Marianei Câmpeanu, tot pe motiv de lipsă de susținere din partea PNL, nu este încă tranșată.

Se știe mai degrabă numele posibilului înlocuitor, deputatul Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al PNL.

Joi după-amiază va avea loc o ședință a conducerii PNL, în care se vor discuta posibilele schimbări de miniștri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet