Astfel ieri, 18 august, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier precum şi pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere soldate cu rănirea pietonilor şi depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 43 de contravenţii, cele mai multe la tematica acţiunii respectiv depăşirea limitei legale de viteză.

Valoarea amenzilor aplicate de poliţişti este de aproape 8500 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere, toate pentru neacordarea priorităţii de trece pietonilor.

Pentru a nu deveni victime ale unor accidente de circulaţie, poliţiştii maramureşeni recomandă pietonilor:

Să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada!
Să nu traverseze prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
La orice traversare, să se oprească în afara parții carosabile şi să se asigure!
Să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță şi să ia în calcul că atunci când traversează străzi cu mai multe benzi pe sens sau când se află într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fie mai prudenți!
Când traversează prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea lor să se asigure.
Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanțele şi vitezele.
Să evite să circule pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Să folosească trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, să meargă cât mai aproape de marginea drumului!
Să respecte întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi să nu circule pe drumurile publice dacă au consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.
Să fie prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, să poarte haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și