La data de 14 martie a.c., în jurul orei 22.00, poliţiştii Secţiei 4 Leordina au oprit în trafic un autoturism înmatriculat în Marea Britanie ce se deplasa pe DJ 185 dinspre Bistra înspre Petrova. În încercarea de a se sustrage controlului, cei doi ocupanţi ai autoturismului au fugit în direcţii diferite. Ei au fost urmăriţi, prinşi de poliţişti şi identificaţi ca fiind doi tineri în vârstă de 23 şi 25 de ani din comuna Petrova.

În urma controlului autoturismului, poliţiştii au găsit 2530 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, netimbrate în România. Totodată, poliţiştii au efectuat verificări în bazele de date şi au constatat că tânărul de 23 de ani care a condus autoturismul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la data de 30 martie a.c. Mai mult, autoturismul înmatriculat în străinătate are inspecţia tehnică periodică expirată din 16 aprilie 2014.

Ţigările, în valoare de 25 300 de lei, au fost confiscate iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul oraşului Vişeu.
Cercetările continuă faţă de conducătorul auto sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, conducere cu permisul suspendat şi conducere a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România, iar faţă de pasager, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Alte 440 de pachete cu ţigări au fost confiscate în cadrul unei acţiuni desfăşurate sâmbătă de poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş. Ei au prins în flagrant un băimărean de 32 de ani, în timp ce transporta cu autoturismul ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 4400 de lei. Şi în acest caz poliţiştii au confiscat ţigările precum şi 515 euro şi 600 de lei, bani suspectaţi a proveni din activităţi infracţionale.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Citește și

Comentarii