Astfel, în jurul orei 19.20, poliţiştii de frontieră au observat un grup format din șase persoane care se deplasa, pe direcţia localităţii de frontieră Săpânţa, de la malul râului Tisa spre interiorul ţării.

Polițiștii s-au dus la personele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cinci dintre ele s-au oprit, însă cea de-a şasea a încercat să fugă spre malul râului Tisa, fiind reţinută după aproximativ 100 de metri de urmărire.

Cele şase persoane au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări, s-a stabilit că este vorba despre cinci migranţi, trei cetăţeni din Sri Lanka şi doi din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 17-25 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. În acest sens, au apelat la cea de-a şasea persoană reţinută de poliţiştii de frontieră, cetăţeanul ucrainean B. Evgheni, de 23 de ani, care trebuia să-i aducă în România în schimbul sumei de 200 U.S.D.

Conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cei cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Ucraina.

În continuare, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, îl cercetează pe cetăţeanul ucrainean pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Pe numele acestuia a fost emisă ordonanţă de reţinere de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 25.02.2016 să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ACTUALIZARE:

Tribunalul Maramureş, prin vocea conducătorului Biroului de informare şi relaţii publice, judecătorul Ileana-Daniela Waltner, a adus la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr. 13/F din data de 25 februarie, pronunţată în dosarul nr. 502/100/2016 al Tribunalului Maramureş, s-a dispus, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25 februarie, până la data de 25 martie a.c., inclusiv, a inculpatului B. E., în vârstă de 23 de ani, cetăţean ucrainean, domiciliat în regiunea Zakarpatia, Ucraina, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, prevăzută de art. 263 alin. 1 şi alin. 2 lit. din Codul penal.

Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpatului, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că acesta, în data de 23 februarie 2016, a condus şi transportat din Ucraina în România, peste râul Tisa, cu ajutorul unei bărci, un număr de 5 migranţi provenind din statele Sri-Lanka şi Bangladesh, migranţi depistaţi ulterior pe teritoriul României.

Infracţiunea pentru care inculpatul este cercetat, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat, în vederea soluţionării, Curţii de Apel Cluj, au arătat oamenii legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet