La Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Baia Sprie, poliţiştii au acţionat în pieţele agroalimentare dar şi pe principalele artere de circulaţie în scopul identificării şi sancţionării persoanelor care deţin, în vederea comercializării ilicite, astfel de produse.

În municipiul Sighetu Marmaţiei poliţiştii au identificat într-o parcare, în cartierul Bogdan Vodă, un autoturism în interiorul căruia se aflau depozitate mai multe colete. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, a fost identificată cantitatea de 3.960 pachete cu ţigări netimbrate în România. Cele aproape 80.000 de ţigarete de provenienţă ucraineană descoperite, în valoare totală de peste 31.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei, urmând a se dispune sechestru asiguratoriu asupra acestuia. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

La Baia Sprie, o femeie în vârstă de 41 de ani din localitate, a fost depistată de poliţişti în timp ce oferea spre vânzare ţigări de contrabandă de provenienţă Ucraina. Având în vedere faptul că femeia a fost sancţionată de 12 ori pe parcursul acestui an şi că poliţiştii au ridicat de la aceasta 135 pachete cu ţigări, s-a dispus întocmirea pe numele ei a unui dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Şi poliţiştii băimăreni de ordine publică au ridicat în vederea confiscării peste 100 de pachete cu ţigări deţinute de diverse persoane, în vederea comercializării ilicite. Aceste persoane au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 cu amenzi în valoare de 500 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet