În perioada 07 – 11 septembrie a.c., poliţiştii au întreprins activităţi pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere pe drumurile publice de pe raza judeţului, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care desfăşoară activităţi comerciale fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Poliţiştii rutieri de pe raza întregului judeţ au fost prezenţi în trafic şi au urmărit depistarea şi sancţionarea celor care încalcă prevederile circulaţiei pe drumurile publice, în special a şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, nu acordă prioritate de trecere pietonilor, nu utilizează centura de siguranţă sau conduc autovehicule ce nu corespund din punct de vedere tehnic.

De asemenea, cu ocazia târgurilor organizate în Sighetu Marmaţiei şi Bogdan Vodă, poliţiştii au urmărit prevenirea şi combaterea comerţului ilicit.

În urma controalelor efectuate, ca urmare a infracţiunilor constatate, poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele a şapte persoane. Patru maramureşeni sunt cercetaţi pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar alţi trei pentru conducere fără permis, conducere cu permisul reţinut şi conducere cu autorizaţia de circulaţie expirată.

De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 304 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 63 000 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 20 permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet