Ieri, 31 august, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii, urmărindu-se atât combaterea indisciplinei pietonale cât şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni.

În cadrul acţiunii au fost depistaţi şi sancţionaţi 12 pietoni care s-au angajat în traversare prin loc nepermis şi 69 de şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor ce traversau pe trecerea pentru pietoni sau care s-au abătut de la respectarea altor norme privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 12 000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere, 10 dintre acestea pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş recomandă pietonilor să traverseze partea carosabilă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător şi numai la culoarea verde a semaforului electric.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și