Ieri, 18 februarie a.c., pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, lucrători din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au observat pe direcţia localităţii Valea Vişeului mai multe persoane care transportau în spate, către interiorul ţării, mai multe colete voluminoase.
La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a efectuat somaţiile legale prin voce şi, deoarece persoanele cauză nu s-au supus, poliţiştii de frontiera au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical.

Nici de această dată persoanele urmărite nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au fugit pe teritoriul statului ucrainean, traversând frontiera prin apa râului Tisa.

În cel mai scurt timp au fost anunţate şi autorităţile statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi reţinerii persoanelor implicate în activitatea infracţională.

La cercetarea zonei au fost descoperite 16 colete voluminoase care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.890 pachete cu ţigări, mărcile Jin Ling şi Marble, în valoare de peste 70.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabanda şi trecere ilegală a frontierei de stat.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Rădăuți, jud. Suceava, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 18.40, lucrătorii noştri au observat o persoană care transporta un colet voluminos și care se deplasa dinspre frontiera de stat spre localitatea Frătăuții Noi, jud. Suceava.
În momentul în care bărbatul a observat echipajul poliţiei de frontieră a abandonat coletul şi a încercat să fugă.

Conform procedurilor legale, lucrătorii noştri l-au somat prin voce să se oprească, însă bărbatul a ignorat somaţia, moment în care poliţiştii de frontieră l-au avertizat prin executarea unui foc de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În urma acțiunii, s-a reușit reținerea cetățeanului, acesta fiind J. Andrei, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în localitatea Cerepcăuți, Ucraina.

Totodată, la cercetarea terenului a fost descoperit coletul în cauză, învelit în folie de culoare neagră ce conţinea 1.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 10.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și