Potrivit unui comunicat transmis duminică de IGPF, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 26.11.2022, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 2.923.469 cetăţeni ucraineni.

În data de 26 noiembrie 2022, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control - atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire - aproximativ 181.390 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 50.650 de mijloace de transport.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Potrivit sursei citate, informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 62 de fapte ilegale (23 de infracţiuni şi 39 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate în aceste cazuri se ridică la peste 53.700 lei.

Au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 105.000 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 24 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 25 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date şi informaţii pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și