Ziua a debutat cu un ceremonial religios dedicat cinstirii memoriei celor căzuţi la datorie. A fi poliţist înseamnă a trăi situaţii limită şi a-ţi pune viaţa în pericol pentru a-ţi proteja semenii. Riscurile şi sacrificiile sunt inerente iar uneori, în timpul executării misiunilor, poliţiştii devin eroi plecaţi prea devreme dintre noi.

Poliţiştii maramureşeni nu îşi uită camarazii care şi-au sacrificat viaţa la datorie, astfel că la troiţa din curtea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, au fost depuse coroane de flori iar preotul militar a oficiat o slujbă de pomenire a EROILOR POLIŢIŞTI.

Tot astăzi, de la primele ore ale dimineţii, Poliţia oraşului Baia Sprie a primit vizita a peste 500 de copii de la unităţile de învăţământ din oraş. Poliţiştii au pregătit pentru aceştia demonstraţii tactice cu câinii poliţişti, exerciţii de disciplinare, exerciţii de prindere a infractorului şi de apărare a conductorului.

De asemenea, copiii au avut ocazia de a cunoaşte autospecialele aflate în dotarea poliţiei rutiere, autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului, trusele specializate şi alte echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor categoriilor de urme existente în câmpul infracţional.

De asemenea, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au participat la premierea concursului naţional de desene, colaje, pe teme rutiere Circulând corect ne protejăm viaţa!, eveniment care a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare

De la ora 11.00, la Centrul Expoziţional al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş din Baia Mare a avut loc şedinţa festivă, organizată cu prilejul Zilei Poliţiei Române.

În această zi de sărbătoare, ne-au onorat cu prezenţa reprezentanţii administraţiei publice judeţene şi locale, reprezentanţii organizaţiilor profesionale şi sindicale ale poliţiştilor, conducătorii unităţilor şi structurilor Ministerului Afacerilor Interne reprezentate la nivel judeţean, ai celorlalte instituţii din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, Ministerului Public şi Justiţie, precum şi reprezentanţii altor instituţii publice, mass-mediei şi personalităţi de marcă ale societăţii civile, cărora le mulţumim pentru faptul că au ales să fie alături de noi în acest moment special.

Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului de stat al României şi cu un moment de reculegere păstrat în memoria poliţiştilor care şi-au pierdut viaţa în timpul unor misiuni. S-a dat apoi citire mesajelor transmise de ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Daniela Dan şi de inspectorul general al Poliţiei Române, domnul chestor principal de poliţie Alexandru Cătălin Ioniţă.

În cadrul festivităţii au fost avansaţi în gradul profesional următor la termen 65 de agenţi şi 43 de ofiţeri de poliţie.

Şeful inspectoratului, comisar şef de poliţie Ionel Todoran a transmis mulţumiri atât poliţiştilor pentru modul profesionist şi dăruirea cu care îşi desfăşoară zilnic activităţile cât şi familiilor acestora pentru susţinerea şi iubirea necondiţionată. În semn de apreciere şi preţuire pentru întreaga carieră, şeful inspectoratului şi-a manifestat recunoştinţa şi faţă de poliţiştii trecuţi în rezervă, cărora le-a mulţumit că au fost oameni de nădejde, că au făcut cinste acestei profesii, transmiţându-le multă sănătate şi fericire alături de cei dragi.

LA MULŢI ANI, POLIŢIA ROMÂNĂ!

LA MULŢI ANI, POLIŢIŞTILOR MARAMUREŞENI!

Citește și