Astfel, în locul numit ,,Picui” , au găsit 14 cioate de esenţă stejar, verzi şi nemarcate. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că arborii au fost tăiaţi şi transportaţi fără drept de doi tineri în vârstă de 23 şi 25 de ani, din localităţile Năneşti şi Onceşti. Cei doi sunt cercetaţi acum pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Doi maramureşeni au fost prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce tăiau fără drept mai mulţi arbori.
La data de 29 noiembrie a.c., poliţiştii din Săpânţa au surprins un bărbat de 57 de ani din localitate şi un altul de 60 de ani din Rona de Sus care au tăiat fără drept zece arbori de esenţă fag, în locul numit Izvorul Paltinului de pe raza comunei Săpânţa. Materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic Sighetu Marmaţiei, care urmează a stabili şi prejudiciul cauzat.
Cercetările continuă cu cei doi bănuiţi în stare de libertate.

Un bărbat din comuna Strâmtura a sesizat sâmbătă poliţia că, din pădurea proprietate personală, situată în locul numit ,,Leasa”, i-au fost tăiaţi şi furaţi mai mulţi arbori. Poliţiştii care s-au deplasat la locul indicat, au depistat şi oprit pentru control un tractor la care era ataşată o căruţă cu lemne. Ei au identificat un bărbat de 44 de ani din Strâmtura, care a declarat că a tăiat lemnele din pădurea proprietate personală, dar nu poate prezenta documente de provenienţă.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori şi pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și