Bicicletele lăsate nesupravegheate, în special în zone aglomerate, constituie o tentaţie pentru cei care nu respectă legea. Chiar şi atunci când intraţi într-un magazin pentru câteva secunde, folosiţi cablul antifurt pentru a le asigura. De asemenea, vă recomandăm să manifestaţi prudenţă la genţile dumneavoastră, mai ales atunci când aveţi în ele sume importate de bani sau bunuri de valoare. Exemplificăm două cazuri de furt sesizate ieri poliţiştilor de investigaţii criminale din Baia Mare, favorizate de un moment de neglijenţă a victimelor. Prejudiciul adus proprietarilor este de aproximativ 5000 de lei.

În jurul orei 13.50 un băimărean a sesizat furtul unei biciclete. Victima a declarat că persoane necunoscute i-au sustras bicicleta lăsată neasigurată timp de 10 minute la intrarea într-un magazin situat pe bulevardul Traian din Baia Mare. Valoarea prejudiciului este de 2 800 de lei.

La scurt timp, o femeie domiciliată în localitatea Unguraş, a sesizat poliţia că în timp ce se deplasa pe jos pe bulevardul Unirii din Baia Mare, persoane necunoscute au profitat de neatenţia sa şi i-au sustras din geanta pe care o avea pe umăr un portofel în care se aflau acte, carduri bancare şi suma de 1 920 de lei.

În ambele cazuri poliţiştii de investigaţii criminale desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor, tragerii acestora la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet