Unitatea de delicte informatice a investigat 36 de conturi de pe reţelele sociale pentru acest tip de mesaje şi a ordonat reţinerea a opt persoane, însă până acum nu a reuşit să dea decât de cinci dintre ele, a informat cotidianul turc Hurriyet.

Cel mai cunoscut nume de pe listă este cel al înotătorului olimpic Derya Buyukuncu, retras din activitatea sportivă din 2012 şi cunoscut pentru participarea sa la programe cu celebrităţi, care a răspuns sâmbătă cu un tweet sarcastic la mesajul preşedintelui turc, care le ceruse susţinătorilor săi "să se roage" pentru însănătoşirea sa.

"S-a îmbolnăvit de coronavirus şi vrea rugăciuni. Să stea fără grijă, că ne rugăm deja. Am început să pregătesc 20 de cutii cu halva, pe care le voi împărţi prin cartier atunci când va veni momentul", a scris Buyukuncu tot pe Twitter, referindu-se la un obicei turcesc de a împărţi oamenilor dulciuri tradiţionale după o înmormântare.

Ulterior tweetul a fost şters, însă "halva" a devenit tendinţă pe Twitter, atât pentru cei care îşi exprimă dorinţa de a-l vedea mort pe preşedintele turc, cât şi pentru cei care critică această atitudine.

Poliţia nu l-a arestat pe Buyukuncu, dat fiind că acesta se află în afara Turciei, potrivit cotidianului citat.

Duminică la prânz, Erdogan a anunţat într-un nou mesaj că un examen de rutină a demonstrat că nu suferă complicaţii şi că are o formă uşoară de coronavirus, motiv pentru care va continua să lucreze de acasă, alături de soţia sa Emine Erdogan, care a făcut şi ea boala.

Duminică dimineaţa, preşedintele turc a mulţumit pe Twitter urărilor de însănătoşire grabnică pe care le-a primit de la mai mulţi şefi de stat sau de guvern, din Guatemala, Salvador, Grecia, Serbia şi Somalia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și