Puțin după miezul nopții, agenți ai poliției ungare au oprit două vehicule pe autostradă și, într-unul dintre ele, cu număr de înmatriculare bulgar, au descoperit 10 refugiați sirieni și 11 afgani. Poliția a confiscat vehiculul și a început cercetările împotriva șoferilor pentru "asistență în vederea șederii ilegale" în țară.

Cazul are loc la două zile după ce în Austria autoritățile au descoperit cadavrele a 71 de imigranți ilegali, într-un camion frigorific abandonat pe marginea unei șosele din estul țării. În această speță, Xinhua relatează că procuratura din Kecskemet (centru) a decis arestarea a patru bărbați, trei bulgari și un afgan, aflați deja în detenție pentru rolul lor în moartea celor 71 de imigranți găsiți în camionul frigorific abandonat.

Gabor Schmidt, procuror din Kecskemet, a declarat că cei patru au fost implicați în transportarea din Ungaria în Austria a imigranților găsiți morți în camionul care avea numere de înmatriculare ungare. Schmidt a menționat că, potrivit informațiilor obținute, traficanții de persoane au preluat refugiații — care trecuseră ilegal granița sârbo-ungară în Ungaria — din orașul Kecskemet și i-au transportat în Austria.

Procuratura din Kecskemet a cerut ca cei patru indivizi să fie arestați deoarece, fiind cetățeni străini, ar putea încerca să părăsească Ungaria dacă ar fi lăsați în libertate. Procuratura din oraș îi consideră pe cei patru ca făcând parte dintr-o grupare de criminalitate organizată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și