Potrivit stiridecluj.ro, polițistul cere să fie anchetate mai multe persoane implicate într-o acțiune de executare silită, care a avut loc în iulie 2009, împotriva cetățeanului sirian Chikhess Khairat.
„Am făcut toate demersurile posibile şi imposibile pentru a-mi rezolva situaţia în care mă aflu dar toate au fost fără rezultat”, se adresează polițistul clujean premierului și îl roagă să-l primească în audiență.

Agentul Legian spune că în timpul acțiunii l-ar fi oprit pe sirian să îl atace cu un cuțit pe un bărbat care participa la executarea silită. În urma altercației ar fi suferit mai multe tăieturi, însă superiorul său, șeful Secției 1 de Poliție, comisarul șef Liviu Crișan ar fi mușamalizat întreaga întâmplare după ce ar fi discutat cu sirianul la telefon.

În raportul pe care l-a întocmit, comisarul șef Crișan a scris că cetățeanul sirian a acționat în legitimă apărare - „acesta fiind în firmă singur, iar de cealaltă parte fiind mai multe persoane, cetățeanul sirian a fost nevoit să se apere, iar din altercația creată l-a tăiat cu cuțitul pe agentul Legian de mai multe ori din greșeală”, mai arată jurnaliștii clujeni.

Agentul Legian mai spune că după această întâmplare șefii lui au încercat să-l dea afară din poliție și să susțină că are probleme psihice. Potrivit stiridecluj.ro, polițistul a câștigat procesul deschis de el împotriva sirianului Chikhess Khairat, instanța recunoscând agresiunea la care a fost supus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și