În plin scandal Caracal, în urma căruia șeful Poliției Române a fost schimbat, polițista Andrada Voicu din Pașcani anunță pe pagina ei de Facebook că este cercetată disciplinar de conducerea IPJ Iași, după ce a scris „niște adevăruri” pe pagina de socializare.

„Sistemul din care fac parte, al cărui principiu este transparența, secretizează absolut tot și îți pune pumnul în gură în momentul în care vrei să vorbești. Din păcate, din cauza faptului că am scris niște adevăruri și am emis o opinie pe pagina mea de Facebook, conducerea IPJ Iași a hotărât să mă cerceteze disciplinar. Că merit! Că sunt o nenorocită care a adus atingere imaginii instituției. Pentru că am scris niște adevăruri”, scrie polițista pe rețeaua de socializare.

Andrada Voicu spune că a decis să se facă polițistă ca să contribuie la schimbarea lumii în bine și se întreabă dacă are dreptul să se exprime liber.

„Iar eu stau acum și mă intreb: oare strămoșii mei chiar au murit degeaba? Și oare chiar nu am dreptul să am o opinie și să mă exprim liber? Și-mi răspund tot eu: ba am. Am dreptul la opinie și la liberă exprimare.

Despre poezie, ce să zic... Raportat la felul unora de a gândi, am dat-o de gard rău de tot (dar repet, asta este doar părerea lor, căci din punctul meu de vedere, o poezie, oricare ar fi ea, esteo creație artistică). Or să mă cerceteze și pentru asta, probabil. Chiar și așa, refuz să înghit mizeriile unui sistem putred, pentru că am fost la un pas de a muri și din punctul meu de vedere, nimic nu-i mai grav ca moartea. Iar capul nu-l plec în fața nimănui, pentru că n-am motive să o fac. Sunt un om liber, care are dreptul să-și exercite dreptul la liberă exprimare, când și cum vrea. Și da, de-aia m-am făcut polițistă! Să contribui la schimbarea lumii în bine, măcar cu 0.000001 %”, mai scrie Andrada Voicu.

Ea spune că va continua să lupte și să își caute dreptatea și dacă va fi nevoită să plece din sistem o va face „cu capul sus”.

„De-aia am depus un jurământ față de țara mea. Fiindcă nu vreau s-o nenorocească niște incompetenți cărora le stă gândul doar la funcții și scaune. Din cauza asta, voi continua să-mi caut dreptatea. Iar de va fi să plec din acest sistem, măcar voi pleca cu capul sus. Nu voi ieși pe ușa din dos și cu șutul îndesat în fund, ca alții”, se mai arată în postarea polițistei din Pașcani.

Andrada Voicu a devenit cunoscută după ce a scris că autoturismele cu care sunt trimiși unii polițiști la evenimente sunt „mașinile morții”. Femeia spunea că vrea să-și trăiască viața decent, nu „cu frica de a urca într-o cocină cu pretenție de mașină”.

Polițista fusese implicată anul trecut într-un accident cu o mașină de serviciu și a scris că tatăl ei a murit după ce a auzit de accident.

Recent, ea a scris un mesaj în versuri, în care critică sistemul: „Ne-ați mâncat pe dinăuntru/Și ne-ați pus în inimi smoală/ Ați venit aici cu gândul/Să vă transformați în boală”.Redăm mai jos, integral, poezia curajoasei polițiste:

Atârnăm de-un fir de ață.
#rezistăm, dar ce folos,
Când suntem mințiți pe față
Și toate-s cu susu-n jos?

Și murim de frig și sete
Și ne trec prin corp fiori
Când ni se citesc pamflete
Cu și despre infractori.

Plângem și ne cerem dreptul
De-a trăi civilizat,
Însă nu-i emis decretul-
Cică trebuie semnat.

Cine morții voștri sunteți,
Să vă bateți joc de noi?
Și de ce tot voi vă plângeți
Când vă batem cu noroi?

Voi nu meritați nici țara
Și nici apa ce o beți
Colcăiți de haimanale
Și corupți cu epoleți!

Colcăiți de-atâta fală
Și ieșiți pe post trumfași,
Când de fapt, băgăm de seamă,
Sunteți “decât” proști și lași.

Ne-ați furat dreptul la viață!
Cine dracu’ sunteți voi,
Să ne râdeți nouă-n față,
Și să ne huliți pe noi?

Ia stați jos și luați aminte:
România nu-i a voastră!
Profitați de bunătatea
Și de neputința noastră

Ne-ați mâncat pe dinăuntru
Și ne-ați pus în inimi smoală,
Ați venit aici cu gândul
Să vă transformați în boală.

Ați și reușit, pesemne,
Să îmbolnăviți poporul
Însă azi, poporul geme
Când își vede tricolorul.

Doar atât ne mai rămâne:
Să ne luăm în piept cu boala
Hai, deșteaptă-te, române,
Că ne fură ăștia țara!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și