Înainte de ora 11, Irina Ghețău ar fi ieșit de la secretariat, unde și-a ajutat o colegă la pontajele pentru luna octombrie.

După ce a părăsit biroul, tânăra s-ar fi întâlnit cu un coleg, agentul de poliție Petru Bodirlău, care tocmai revenise din misiune și urma să predea dotarea. Acesta ar fi întrebat-o dacă este de serviciu la armament, iar răspunsul ar fi fost afirmativ. Moment în care bărbatul ar fi luat foc.

S-a răstit la ea, a întrebat-o de ce nu se afla în cameră. Fata i-a explicat că avea treabă la secretariat, dar degeaba. Bodirlău i-a strigat, fără să stea pe gânduri, că «ai treabă în c&^». Irina i-a spus să vorbească frumos, să aibă un limbaj adecvat pentru că, în caz contrar, îi va face raport. În tot acest timp, fata s-a deplasat spre parter. El se afla în spatele ei și o înjura ca la ușa cortului. Când a ajuns la parter, aproape de camera de armament, Bodirlău a lovit-o cu pumnul în spate. Irina s-a întors, moment în care bărbatul i-a mai dat și o palmă peste față”, au dezvăluit, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, surse din poliția din Sighetu Marmației.

Șeful nu ar fi băgat-o în seamă!
De precizat că martori la eveniment ar fi fost mai mulți colegi de-ai Irinei Ghețău, însă nimeni nu ar fi intervenit! În tot acest timp, Petru Bodirlău ar fi ținut-o pe fată strâns de antrebraț. Timp de câteva secunde ar fi fost prinsă între el și un perete.

“Irina era șocată, îi era foarte frică, nu înțelegea de ce nu îi dă drumul. Până la urmă a scăpat pe o ușă din dreapta. A înconjurat sectorul și s-a dus imediat la șef, în birou, pentru a povesti ce s-a întâmplat. A întrebat-o unde este Bodirlău și a vrut că coboare cu ea pentru a discuta cu acesta. Ea, logic, nu dorea să stea în față cu cel care a bătut-o. Nu a întrebat-o absolut nimeni dacă se simte bine, dacă are nevoie de ceva, dacă își poate continua serviciul. S-a încercat și se încearcă mușamalizarea cazului!”, au mai relatat sursele citate.

Dezamăgită de situație, Irina ar fi părăsit biroul șefului și ar fi intrat în dispecerat, unde ar fi povestit, cu lacrimi în ochi, unei colege ce a pățit. A sunat, ulterior, la 112. A spus că are nevoie de îngrijiri medicale din cauza faptului că o dureau capul și spatele. În plus, tânăra ar fi fost amețită și foarte slăbită. Într-un final, poliția și-a făcut apariția. Victima a făcut plângere, iar, după două ore de la incident, tânăra a plecat la spital cu ambulanța. Nu a putut pleca mai devreme deoarece ar fi trebuit să aștepte o colegă, ca să poată preda tura.

“Irina este, în continuare, șocată! Nu-i vine să creadă cum s-a purtat șeful cu ea. A fost nepăsător, s-a comportat în fața polițiștilor ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Ba mai mult, șeful a avut numai reproșuri la adresa Irinei. De parcă ea ar fi fost vinovată. Cu excepția Irinei, toată lumea vrea ca acest incident să fie dat uitării. Fata este, normal, dezamăgită și de colegii care au asistat la toată scena. A făcut un raport, în care a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat, inclusiv către șeful de inspectorat, în care a detaliat reacțiile șefului și cum a gestionat acesta situația din momentul în care i-a spus ce a pățit și până a plecat la spital”, au mai povestit surse din poliție.

Momentan, Irina Ghețău așteaptă certificatul medico-legal. A făcut plângere penală și a mers inclusiv la psihologul unității. De la respectivul incident, șeful și colegii ar privi-o cu alți ochi, ca și cum ea ar fi capul răutăților. Tânăra a făcut un raport inclusiv la ITPF, unde a povestit tot ce s-a întâmplat, până a ajuns la spital. Ar fi precizat şi care au fost martorii care nu au intervenit în momentul în care ar fi fost agresată de Petru Bodirlău.

“Chiar și biroul de control o tratează cu superficialitate, o ia în râs pentru că a scris în raport care este părerea ei despre SPF Brodina, pe care îl consideră un mediu ostil de muncă. Toți încearcă să o intimideze, îi reproșează lucruri care nu țin de ea, de care nu se face vinovată. Din cauza faptului că nu este băgată în seamă de nimeni, Irina ia în calcul să meargă la audiență la doamna ministru, ocazie cu care să solicite mutarea. Nu consideră că ITPF și IGPF ar putea să o ajute cu ceva. Se dorește, clar, mușamalizarea cazului!”, au mai dezvăluit sursele amintite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet