Neregulile au fost constatate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în cadrul activităţilor desfăşurate pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşelor Borşa şi Vişeu de Sus.

Verificările efectuate au vizat prevenirea şi combaterea ilegalităţilor privind producerea, prelucrarea şi comercializarea produselor agroalimentare, descurajarea şi combaterea comerţului cu ţigări de contrabandă dar şi sancţionarea neregulilor în domeniul folosirii caselor de marcat fiscale.

În cele două zile de acţiune a poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice au fost întocmite două dosare penale, ambele pentru contrabandă cu ţigări, şi au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18 500 de lei.Totodată au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare în valoare de 500 de lei şi a fost ridicată în numerar suma de 300 de lei.

Alte două dosare, tot sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, au fost întocmite de poliţiştii din Şomcuta Mare. Aceştia au efectuat verificări la 14 societăţi comerciale şi persoane fizice pentru combaterea comerţului ilegal cu alcool şi tutun. Persoanele depistate în timp ce vindeau ţigări de contrabandă, pe raza localităţii Finteuşu Mic, sunt cercetate iar la finalizarea cercetărilor vor fi propuse măsuri legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și