Au fost verificate două instalaţii de debitat material lemnos, patru atelaje hipo şi trei autovehicule care transportau material lemnos, fiind aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. De asemenea, au fost ridicaţi în vederea confiscării 21,5 mc material lemnos transportaţi fără documente legale.

O acţiune similară a fost desfăşurată şi de poliţiştii Secţiei 4 Leordina, împreună cu angajaţi ai Ocolului Silvic Poieni. Aceştia au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 60 de ani din Valea Vişeului care transporta cu un tractor cantitatea de 2,2 mc lemn rotund, specia fag. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar remorca tractată nu este înmatriculată/înregistrată. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi, totodată, i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Şi poliţiştii din Strâmtura cercetează un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Petrova care este bănuit că a tăiat şi a sustras de pe terenul altei persoane 20 de arbori de esenţă stejar, aceştia nefiind marcaţi în regim silvic. Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet