Neasigurare la efectuarea unui viraj: La ora 16,30 poliţiştii din Şomcuta Mare au fost sesizaţi că în Hideaga s-a produs un accident de circulaţie. La faţa locului s-a constatat că un sătmărean de 29 ani, care a condus pe D.N.1C pe direcţia Dej – Baia Mare,a efectuat virajul la stânga pentru a pătrunde pe D.J.193 Hideaga fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus de un tânăr de 23 de ani din Şomcuta Mare. În urma coliziunii o pasageră de 43 ani, din maşina acroşată, a fost rănită şi transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorii auto nu se aflau sub influenta alcoolului.

Şi bicicliştii trebuie să respecte normele rutiere: La ora 16,50, un biciclist de 47 de ani din Asuaju de Jos a fost rănit în urma unui accident. Poliţiştii din Ulmeni au stabilit că bărbatul, care se deplasa cu o bicicletă pe D.J.108E, Asuaju de Jos – Ariniş, a pătruns în intersecţia cu D.J.108D fără sa acorde prioritate, fiind surprins si accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 59 de ani din Cehu Silvaniei.

Atât conducătorul auto cât şi biciclistul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Biciclistul a fost transportat la Centrul de permanenţă Ariniş unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fiind ulterior transferat la Spitalul Judeţean Baia Mare.

Neacordarea priorităţii de trecere: Un alt accident de circulaţie s-a produs pe raza localităţii Cicârlău, la ora 16.45. Poliţiştii Serviciului Rutier au constatat că un bărbat de 61 ani, din localitate, care conducea un autoturism pe D.C. 100, a pătruns în intersecţia cu D.N.1C fără a acorda prioritate de dreapta unui autoturismului condus regulamentar dinspre Tăuţii Măgherăuş înspre Seini de un băimărean de 47 ani. Cele două autoturisme au intrat în coliziune şi în urma impactului autoturismul condus de bărbatul din Cicârlău a ricoşat şi avariat uşor un alt autoturism, al cărui conducător auto a oprit pentru a acorda prioritate de trecere autovehiculelor ce circulau pe D.N.1C.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a şoferului din Cicârlău, care a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind zero.

Pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie, poliţiştii rutieri vă recomandă să circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor de drum şi trafic, să evitaţi orice altă preocupare care v-ar putea distrage atenţia în timpul condusului şi să fiţi prudenţi. Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere , indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule, şi nu uitaţi că centura de siguranţă vă poate salva viaţa în caz de accident!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet