De data aceasta s-au bucurat de prezența polițiștilor elevii din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 8 Borșa și Școlii Gimnaziale din Budești. În cadrul discuțiilor purtate cu copiii, lucrătorii de poliție au pus accentul pe fenomenul bullying. Astfel, elevii au aflat ce presupune un comportament de tip bullying și ce trebuie să facă când sunt victime sau martori ai unor astfel de comportamente ( deviante). Atât elevilor, cât și cadrele didactice le-au fost reamintit de existența grupurilor de lucru antibullying constituite la nivelul fiecărei unități de învățământ și care sunt atribuțiile acestora.

De asemenea, cei prezenți la activități au aflat ce înseamnă și ce presupune răspunderea contravențională și penală; S-a insistat asupra unor categorii de fapte, dar mai ales cum le poate fi afectat viitorul dacă comit fapte antisociale/ilicite,care vor fi înscrise în cazierul judiciar.

Elevii au rezonat cu reprezentanții poliției, arătându-se preocupați de subiectele abordate.

La sfârșit elevii au oferit un feedback polițiștilor, din care a reieșit că au fost preocupați de temele abordate, dar mai ales că au reținut că: pot spune Nu Violenței și pot acționa inteligent!

Lucrătorii Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile preventive după reluarea cursurilor și urează tuturor elevilor Vacanță Senină!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și