În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 355 contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de peste 70000 de lei. Cele mai multe, aproape 70%, au vizat nerespectarea normelor rutiere. Tot în domeniul rutier poliţiştii au constatat 16 infracţiuni: opt infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie, cinci infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi trei alte infracţiuni.

Exemplu:
Luni seara, în cadrul unei acţiuni de supraveghere a traficului rutier, poliţiştii din Vişeu de Sus au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Italia. La volanul autoturismului se afla un tânăr de 25 de ani din Moisei sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a avea asupra lui permisul de conducere eliberat de autorităţile italiene. Întrucât a refuzat prelevarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, pe numele tânărului poliţiştii au întocmit un dosar penal.

Perioada Sărbătorilor Pascale nu a fost lipsită de infracţiuni judiciare, poliţiştii maramureşeni constatând 23 de astfel de fapte penale. Dintre acestea, majoritatea au fost furturi comise din societăţi comerciale, din locuinţe şi din autoturisme.

Şi în perioada următoare poliţiştii de ordine publică, de investigaţii criminale, cei de poliţie rutieră şi de la alte structuri vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și