Urmare a ordinului ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă și a dispoziției şefului Poliției Române, chestorul de poliţie Bogdan Despescu, în perioada 17 – 20 iunie a.c., peste 540 de poliţişti maramureşeni au acţionat cu autospecialele din dotare, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru ca minivacanţa de Rusalii să fie petrecută în siguranţă.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română, și-au atins scopul.

Polițiștii maramureşeni au intervenit la peste 250 de solicitări primite din partea cetățenilor, 214 dintre acestea fiind prin SNUAU 112, și au aplicat 832 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 278 000 de lei. De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 8 000 de lei.

Tot în această perioadă, polițiștii maramureşeni au constatat 37 de infracţiuni, cele mai multe la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au prins în flagrant delict 15 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni și au depistat trei persoane urmărite naţional.

O atenție deosebită a fost acordată traficului rutier, polițiștii acționând pe principalele artere de circulaţie de pe raza judeţului. Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 617 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 210 000 de lei. Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, nouă au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 329 pentru viteză excesivă, iar 264 pentru nerespectarea altor prevederi privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii au reținut 49 de permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare auto.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet