În perioada 28 – 29 noiembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au acţionat pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, a contrabandei cu ţigarete și a comerţului ilicit cu produse alimentare și nealimentare.

În urma verificărilor efectuate la sediile a 27 societăţi comerciale şi 21 persoane fizice, poliţiştii au constatat şase infracţiuni, respectiv patru infracţiuni de contrabandă cu ţigări şi două infracţiuni de comercializare de produse alterate.

Au fost indisponibilizate 2.720 țigarete, în valoare de 1.564 lei, și 1.839 comprimate aparținând mai multe sortimente de medicamente, în valoare de peste 2.000 lei, care aveau termenul de valabilitate expirat sau pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență. În toate aceste cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

În cadrul aceleiaşi acţiuni au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 46.000 lei, a fost ridicată în numerar suma de 866 de lei şi au fost confiscate 15 kg de carne ce urma a fi comercializată ilegal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și