Majoritatea acestor tancuri au trecut deja graniţa ori sunt în drum spre Ucraina, conform agenţiei IAR.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a confirmat zilele trecute livrarea unui număr substanţial de tancuri către armata ucraineană, fără a da cifre.

La rândul său, preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat că, de când a început războiul ruso-ucrainean, Polonia a oferit Ucrainei un ajutor militar evaluat la circa 1,5 miliarde de euro.

Într-o discuţie cu presa poloneză la Kiev, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit ”Poloniei şi poporului polonez pentru sprijinul fără precedent faţă de Ucraina şi ucraineni”, referindu-se nu doar la ajutorul militar, ci şi la primirea a peste trei milioane de refugiaţi ucraineni în Polonia.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vinerea trecută că ţara sa are în vedere să furnizeze tancuri Poloniei, pentru ca în schimb aceasta din urmă să transfere din stocul său Ucrainei tancuri T-72 de concepţie sovietică, aflate deja în dotarea armatei ucrainene şi pe care militarii ucraineni ştiu să le folosească.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a avertizat joi Occidentul să nu ”pompeze” arme în Ucraina, sau în alte ţări, precum Georgia sau Republica Moldova, întrucât astfel de acţiuni ”ameninţă securitatea continentului şi provoacă instabilitate”. El a răspuns astfel la o întrebare a presei despre o declaraţie a şefei diplomaţiei britanice, Liz Truss, care a sugerat că este esenţial ca nu doar Ucraina să fie aprovizionată cu arme grele, ci şi Republica Moldova, Georgia şi ţările Balcanilor Occidentali, relatează Agerpres.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet